Nordic Walking

Nordic Walking is te vergelijken met langlaufen. Je hebt twee stokken, poles genaamd en een paar goede wandelschoenen nodig. Het verschil met wandelen is dat ook het bovenlichaam gebruikt wordt.

Er zijn wandelaars die met stokken lopen en er zijn Nordic-walkers. img_0507__2__350

Het verschil zit ‘m in de techniek.

1.Techniek-cursus

  • Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 60 minuten. De lessen worden gegeven op aanvraag. Na de techniekcursus beheerst u de techniek  en kunt u op pad gaan wanneer het uzelf uitkomt.

2. Senioren-cursus

  • De senioren-cursus is een techniekcursus waarbij het tempo wordt aangepast aan de fysieke mogelijkheden van de deelnemers. Als uw fysiotherapeut of arts u heeft geadviseerd om Nordic Walking te gaan leren is deze cursus voor u misschien het meest geschikt. Vooral voor degenen die na revalidatie van een heup of knieoperatie met Nordic Walking willen beginnen is deze cursus aan te bevelen.  Indien u al een hoge leeftijd heeft bereikt is deze cursus misschien ook iets voor u.

3.Opfris-cursus

  • Deze cursus is voor cursisten die de techniekcursus hebben gevolgd en de Nordic Walking techniek nog even willen herhalen/ opfrissen. Deze cursus bestaat uit 1 les van 75 minuten, waarbij de nadruk duidelijk ligt op herhaling en/of verbetering van de techniek.

4.Clinics

  • Voor bedrijven, instellingen en verenigingen bieden wij kennismakingslessen aan van ca. 90 minuten. Groepsgrootte tot 12 personen. In deze les kunnen de deelnemers kennismaken met Nordic Walking, dus even “snuffelen” aan het fenomeen Nordic Walking.

5.Prive-cursus

  • Ook privé cursussen behoren tot een van de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Locatie en data in overleg.